← Tillbaka till innehåll
Sauce Vierge
En fransk örtsås som lyfter vilken fiskrätt som helst.
Ingredienser
- 1 dl olivolja
- 1 tsk krossade korianderfrön
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Färska örter (t.ex. körvel, dill, gräslök, dragon)
- ½ rödlök, tunt skivad
- 1 tsk finrivet citronskal
- 1 msk citronjuice
- 3 msk olivolja
- 2 tomater, skållade, urkärnade och tärnade
Gör så här
- Värm olivoljan försiktigt i en liten kastrull – den får inte koka.
- Tillsätt korianderfrön och vitlök, låt dra någon minut.
- Förbered grönsaker och örter.
- Blanda tomater, örter och rödlök i oljan precis innan servering.
- Smaka av med citronskal och citronjuice.
Serveras till: Grillad eller stekt mullet, makrill eller seabream.