← Tillbaka till innehåll

Perfekt zucchinipasta

En enkel, elegant och smakrik pastarätt med zucchini, sardeller, basilika och parmesan.

Ingredienser (2 portioner)

Gör så här

  1. Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt basilikastjälkar, vitlök, sardeller och chiliflakes. Fräs tills det doftar aromatiskt.
  2. Lägg i zucchinin och sautera på låg till medelhög värme tills den blir mjuk och börjar falla sönder.
  3. Koka pastan al dente. Spara cirka 1,2 dl av pastavattnet.
  4. Tillsätt pastavattnet till zucchinin och fortsätt tillaga på låg värme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  5. Plocka bort vitlöken och basilikastjälkarna. Tillsätt basilika, pasta och parmesan. Blanda ordentligt.
  6. Servera genast med extra riven parmesan på toppen.