← Tillbaka till innehåll
Mussel Roll
En fräsch och god rätt där musslor serveras i korvbröd med jalapeñomajonnäs och grönsaker.
Ingredienser
- 1 kg färska blåmusslor
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl vitt vin
- 2 dl rapsolja
- 1 kruka färsk persilja
- 2 jalapeños
- 1 ägg
- Salt
- Saften från 1 citron
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 0,5 gurka
- 2 salladslökar
- 8–12 korvbröd
- Smör till stekning
Gör så här
- Rensa och skölj musslorna noggrant.
- Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt vin och musslor. Koka tills de öppnar sig.
- Plocka ut musslorna och låt svalna. Ta ur skalen.
- Mixa jalapeños och persilja med varm olja. Blanda med ägg och gör majonnäs. Smaka av.
- Blanda hackade grönsaker med majonnäsen. Stek bröden i smör.
- Blanda musslor med röran och fyll bröden. Toppa med salladslök.