← Tillbaka till innehåll
Krämig tomatpasta med citron och burrata
En enkel och smakrik pasta där krämig tomatsås möter frisk citron och len burrata.
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g körsbärstomater eller romanticatomater
- 2 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- ½ dl vispgrädde
- 1 msk finrivet citronskal (+ ev. extra till servering)
- 1 msk socker
- 2 krm chiliflakes
- ½ tsk salt
- 4 portioner linguine eller spaghetti (ca 300 g)
- 1 burrata (à 100 g)
- Svartpeppar
Gör så här
- Skala och hacka vitlöken. Halvera tomaterna.
- Fräs vitlöken i olivoljan på medelvärme tills den får lite färg.
- Tillsätt tomaterna och tomatpurén. Låt koka ihop i cirka 15 minuter. Mosa tomaterna med en slev.
- Tillsätt grädde, citronskal, socker, chiliflakes och salt. Låt koka ytterligare 5 minuter.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.
- Blanda den kokta pastan och pastavattnet med tomatsåsen. Värm tills allt är krämigt.
- Servera pastan toppad med burrata, svartpeppar och eventuellt extra citronskal.
Tips: Om du inte hittar burrata kan du ersätta den med mozzarella.