← Tillbaka till innehåll
Perfekt zucchinipasta
En enkel, elegant och smakrik pastarätt med zucchini, sardeller, basilika och parmesan.
Ingredienser (2 portioner)
- 250 g valfri pasta (spaghettoni rekommenderas)
- Generöst med olivolja av hög kvalitet
- En handfull färsk basilika (3–4 kvistar), blad avplockade
- 1–2 vitlöksklyftor, lätt krossade men hela
- 4 sardellfiléer
- ½ tsk chiliflakes
- 2 medelstora zucchini, fint skivade (gärna med mandolin)
- En näve riven Parmigiano Reggiano + extra till servering
Gör så här
- Hetta upp rikligt med olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt basilikastjälkar, vitlök, sardeller och chiliflakes. Fräs tills det doftar aromatiskt.
- Lägg i zucchinin och sautera på låg till medelhög värme tills den blir mjuk och börjar falla sönder.
- Koka pastan al dente. Spara cirka 1,2 dl av pastavattnet.
- Tillsätt pastavattnet till zucchinin och fortsätt tillaga på låg värme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka bort vitlöken och basilikastjälkarna. Tillsätt basilika, pasta och parmesan. Blanda ordentligt.
- Servera genast med extra riven parmesan på toppen.